JADŁOSPIS

  DZIEŃ  ŚNIADANIE  OBIAD  PODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 08.04.Chleb (1) razowy z  ziarnami z masłem, szynka wieprzowa, serek (3) łaciaty, pomidor, ogórek kiszony,  jabłko,
kakao (3)
  Krupnik (4) na mięsie, kluseczki (1) serowe z cukrem  i masłem, surówka z marchewki i ananasa,
sok jabłkowy
  Grzanki (1) z serem (3) i wędliną, kalarepa do chrupania,
herbata malinowa
  WTOREK
09.04.
Bułka (1) wrocławska z masłem, pasztet wieprzowo-drobiowy /wyrób własny/, jajko (2) gotowane ze szczypiorkiem, rzodkiewka, jabłko,
mleczko (3) waniliowe
  Barszcz (4) czerwony z makaronem (1),
sztuka mięsa w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki tarte,
sok jabłkowo-wiśniowy
  Jogurt (3) owoce leśne, gruszka, chlebek (1) razowy z masłem,
herbata czarna z miodem
  ŚRODA
10.04.
Chleb (1) baltonowski z masłem, kiełbasa krakowska, serek (3) puszysty, ogórek zielony, czerwona papryka,  banan,
kawa Inka na mleku (3)
  Zupa (4) ziemniaczana,
ryż jaśminowy z sosem mięsno-warzywnym,
sok pomarańczowy
  Jabłko pieczone z żurawiną, rogalik (1) mleczny z masłem,
herbata miętowa
  CZWARTEK 11.04.Owsianka (1) na mleku (3), pieczywo (1) mieszane z masłem, serek (3) śmietankowy, ogórek konserwowy, rzodkiewka,   jabłko,
herbata z dzikiej róży
  Zupa (4) pomidorowa z makaronem (1),
policzki wieprzowe, kasza mazurska, fasolka szparagowa,
sok jabłkowo-wiśniowy
  Kisiel  truskawkowy, banany, kawiorek (1) z masłem, herbata z aroni
  PIĄTEK
12.04.
Pieczywo (1) mieszane z masłem, kozi serek (3), tuńczyk (6) w oleju, ogórek konserwowy, pomidor, gruszka,
herbata czarna
  Zupa (4) z  ziaren fasoli, placki (1) ziemniaczane z cukrem,
sok jabłkowo-gruszkowy
Chleb (1) razowy z  ziarnami z masłem, jajko (2) gotowane ze szczypiorkiem, jabłko, herbata zielona

Dyrekcja Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 14 zastrzega sobie prawo

do wprowadzenia zmian w jadłospisie

Alergeny:

1 Gluten

2 Jaja

3 Mleko

4 Seler

5 Gorczyca

6 Ryba

  DZIEŃ  ŚNIADANIE  OBIAD  PODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 15.04.Chleb (1) baltonowski z masłem, serek (3) grani, szynka drobiowa, żółta papryka, pomidor, jabłko,
kawa Inka na mleku(3)
Zupa (4) krem porowy z ryżem, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki,
surówka z kiszonego ogórka, czerwonej papryki i kukurydzy,
sok jabłkowo-wiśniowy
  Budyń malinowy (3), pomarańcza, sucharki (1), herbata z owoców leśnych
  WTOREK 16.04.Bułka (1) wrocławska  z masłem, żółty ser (3),
pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów, czerwona papryka, natka pietruszki, marchewka do chrupania,
mleczko (3) waniliowe
  Zupa (4) koperkowa,
pulpety z indyka w sosie musztardowym, ziemniaki, modra kapusta gotowana,
sok jabłkowo-pomarańczowy
  Chlebek (1) razowy z masłem,
twarożek (3) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, gruszka,
herbata malinowa
  ŚRODA
17.04.
Chleb (1) razowy z ziarnami z masłem, parówka wieprzowa (96% mięsa) na ciepło, ketchup, sałata, rzodkiewka, kalarepa,
kakao (3)
  Grochówka(4) na mięsie, makaron świderek (1) z sosem truskawkowo-bananowym,
sok jabłkowo-gruszkowy
  Chleb (1) baltonowski z masłem,
pasztet wieprzowo-drobiowy /wyrób własny/, śliwka suszona,
herbata żurawinowa
  CZWARTEK 18.04.Owsianka (1) na mleku (3), pieczywo (1) mieszane z masłem, serek (3) łaciaty, roszponka, pomidor,   jabłko,
herbata z czarnej porzeczki
  Zupa (4) ziemniaczana zabielana z koperkiem,
kurczak w sosie słodko-kwaśnym,
ryż jaśminowy,
marchewka gotowana,
sok wieloowocowy
  Galaretka owocowa, banany,
rogalik (1) mleczny z masłem,
herbata z dzikiej róży
  PIĄTEK
19.04.
Chleb (1) baltonowski z masłem, serek (3) puszysty, jajko gotowane ze szczypiorkiem, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, jabłko,
mleko (3)
Zupa (4) pomidorowa z makaronem (1),
ryba (6) smażona panierowana,
ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka,
sok jabłkowo-śliwkowy
  Jogurt (3) gruszkowy, pomarańcza, świderek kukurydziany,
herbata miętowa z miodem i cytryną

Dyrekcja Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 14 zastrzega sobie prawo

do wprowadzenia zmian w jadłospisie

Alergeny:

1 Gluten

2 Jaja

3 Mleko

4 Seler

5 Gorczyca

6 Ryba

Skip to content