DZIEŃ | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 08.04. | Chleb (1) razowy z ziarnami z masłem, szynka wieprzowa, serek (3) łaciaty, pomidor, ogórek kiszony, jabłko, kakao (3) | Krupnik (4) na mięsie, kluseczki (1) serowe z cukrem i masłem, surówka z marchewki i ananasa, sok jabłkowy | Grzanki (1) z serem (3) i wędliną, kalarepa do chrupania, herbata malinowa |
WTOREK 09.04. | Bułka (1) wrocławska z masłem, pasztet wieprzowo-drobiowy /wyrób własny/, jajko (2) gotowane ze szczypiorkiem, rzodkiewka, jabłko, mleczko (3) waniliowe | Barszcz (4) czerwony z makaronem (1), sztuka mięsa w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki tarte, sok jabłkowo-wiśniowy | Jogurt (3) owoce leśne, gruszka, chlebek (1) razowy z masłem, herbata czarna z miodem |
ŚRODA 10.04. | Chleb (1) baltonowski z masłem, kiełbasa krakowska, serek (3) puszysty, ogórek zielony, czerwona papryka, banan, kawa Inka na mleku (3) | Zupa (4) ziemniaczana, ryż jaśminowy z sosem mięsno-warzywnym, sok pomarańczowy | Jabłko pieczone z żurawiną, rogalik (1) mleczny z masłem, herbata miętowa |
CZWARTEK 11.04. | Owsianka (1) na mleku (3), pieczywo (1) mieszane z masłem, serek (3) śmietankowy, ogórek konserwowy, rzodkiewka, jabłko, herbata z dzikiej róży | Zupa (4) pomidorowa z makaronem (1), policzki wieprzowe, kasza mazurska, fasolka szparagowa, sok jabłkowo-wiśniowy | Kisiel truskawkowy, banany, kawiorek (1) z masłem, herbata z aroni |
PIĄTEK 12.04. | Pieczywo (1) mieszane z masłem, kozi serek (3), tuńczyk (6) w oleju, ogórek konserwowy, pomidor, gruszka, herbata czarna | Zupa (4) z ziaren fasoli, placki (1) ziemniaczane z cukrem, sok jabłkowo-gruszkowy | Chleb (1) razowy z ziarnami z masłem, jajko (2) gotowane ze szczypiorkiem, jabłko, herbata zielona |
Dyrekcja Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 14 zastrzega sobie prawo
do wprowadzenia zmian w jadłospisie
Alergeny:
1 Gluten
2 Jaja
3 Mleko
4 Seler
5 Gorczyca
6 Ryba
DZIEŃ | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 15.04. | Chleb (1) baltonowski z masłem, serek (3) grani, szynka drobiowa, żółta papryka, pomidor, jabłko, kawa Inka na mleku(3) | Zupa (4) krem porowy z ryżem, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonego ogórka, czerwonej papryki i kukurydzy, sok jabłkowo-wiśniowy | Budyń malinowy (3), pomarańcza, sucharki (1), herbata z owoców leśnych |
WTOREK 16.04. | Bułka (1) wrocławska z masłem, żółty ser (3), pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów, czerwona papryka, natka pietruszki, marchewka do chrupania, mleczko (3) waniliowe | Zupa (4) koperkowa, pulpety z indyka w sosie musztardowym, ziemniaki, modra kapusta gotowana, sok jabłkowo-pomarańczowy | Chlebek (1) razowy z masłem, twarożek (3) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, gruszka, herbata malinowa |
ŚRODA 17.04. | Chleb (1) razowy z ziarnami z masłem, parówka wieprzowa (96% mięsa) na ciepło, ketchup, sałata, rzodkiewka, kalarepa, kakao (3) | Grochówka(4) na mięsie, makaron świderek (1) z sosem truskawkowo-bananowym, sok jabłkowo-gruszkowy | Chleb (1) baltonowski z masłem, pasztet wieprzowo-drobiowy /wyrób własny/, śliwka suszona, herbata żurawinowa |
CZWARTEK 18.04. | Owsianka (1) na mleku (3), pieczywo (1) mieszane z masłem, serek (3) łaciaty, roszponka, pomidor, jabłko, herbata z czarnej porzeczki | Zupa (4) ziemniaczana zabielana z koperkiem, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż jaśminowy, marchewka gotowana, sok wieloowocowy | Galaretka owocowa, banany, rogalik (1) mleczny z masłem, herbata z dzikiej róży |
PIĄTEK 19.04. | Chleb (1) baltonowski z masłem, serek (3) puszysty, jajko gotowane ze szczypiorkiem, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, jabłko, mleko (3) | Zupa (4) pomidorowa z makaronem (1), ryba (6) smażona panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, sok jabłkowo-śliwkowy | Jogurt (3) gruszkowy, pomarańcza, świderek kukurydziany, herbata miętowa z miodem i cytryną |
Dyrekcja Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 14 zastrzega sobie prawo
do wprowadzenia zmian w jadłospisie
Alergeny:
1 Gluten
2 Jaja
3 Mleko
4 Seler
5 Gorczyca
6 Ryba