JADŁOSPIS

  DZIEŃ  ŚNIADANIE  OBIAD  PODWIECZOREK
  PONIEDZIAŁEK 22.04.Chleb (1) baltonowski z masłem,
serek (3) puszysty,
polędwica sopocka,  
pomidor, natka pietruszki, jabłko,
kawa Inka na mleku(3)
  Kapuśniak (4) po żydowsku, spaghetti (1) z sosem bolońskim,
ogórek kiszony,
sok jabłkowo-gruszkowy
  Hot-dog (1), rukola, pomidor, jabłko,
herbata poziomkowa
  WTOREK 23.04.Chleb (1) razowy z ziarnami z masłem,
serek (3) camembert, konfitura truskawkowa /wyrób własny/,
ogórek zielony, rzodkiewka, marchewka do chrupania,
kakao (3)
Zupa (4) krem kalafiorowy z grzankami (1),
polędwiczki drobiowe,
ziemniaki,
surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i czerwonej papryki,
sok jabłkowo-wiśniowy
  Kaszka manna (1) na mleku (3) z malinami,
chrupki kukurydziane, gruszka,
herbata miętowa
  ŚRODA
24.04.
Chleb (1) 4 ziarna z masłem, kiełbasa krakowska,
serek (3) łaciaty,
czerwona papryka, ogórek kiszony, suszona żurawina,
mleko (3)
  Zupa (4) z zielonej soczewicy na mięsie,
naleśniki (1) z konfiturą jabłkową /wyrób własny/,
sok jabłkowo-porzeczkowy
  Pieczywo (1) mieszane z masłem,
pasztet wieprzowo-drobiowy /wyrób własny/, kalarepa,
herbata zielona
  CZWARTEK
25.04.
Owsianka (1) na mleku (3), chleb (1) baltonowski z masłem,
ser (3) Almette, 
pomidor, sałata, jabłko,
herbata z czarnej porzeczki
  Zupa (4) jarzynowa, pieczeń wieprzowa,
kasza jaglana,
surówka z kiszonej kapusty, papryki i nasion słonecznika,
sok wieloowocowy
  Jogurt (3) truskawkowy, banany,
paluch (1) serowy z masłem,
herbata z głogu
  PIĄTEK
26.04.
Bułka (1) wrocławska z masłem, pasta z makreli (6) /wyrób własny/,
żółty ser (3),
rzodkiewka, koperek, banany,
herbata owocowa
  Zupa (4) ogórkowa, makaron (1) kokardka z sosem pomidorowym,
jajko gotowane,
brokuły,
sok jabłkowy
  Serek (3) waniliowy z czekoladą,
jabłko,
herbata malinowa

Dyrekcja Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 14 zastrzega sobie prawo

do wprowadzenia zmian w jadłospisie

Alergeny:

1 Gluten

2 Jaja

3 Mleko

4 Seler

5 Gorczyca

6 Ryba

Skip to content